Större turistattraktioner

Liseberg

Helix – en världsunik, specialbyggd berg- och dalbana som innehåller allt som en åkentusiast kan drömma om; loopar, kurvor, viktlöshet, skruvar och accelerationer. Banan är närmare 1,4 km lång och åkturen tar ungefär två minuter. Två lååååånga minuter fyllda av magpirr, nervdaller och glada skratt.

När Helix är avbockad på måste-listan kan vi rekommendera AtmosFear, Europas högsta fritt fall, och förstås en tur i Balder som flera gånger blivit framröstad till ”Världens bästa berg- och dalbana i trä”. Efter det så är det bara 38 attraktioner kvar…

Mellan varven kan du prova lyckan på spel och lyckohjul eller kolla in någon bra konsert. Hela artistprogrammet, öppetdagar och -tider hittar du på:

www.liseberg.se

Universeum

Nordens största science center heter Universeum och ligger mitt i Göteborg. I det sju våningar stora huset hittar du allt från regnskogsstigar och kluriga tankegångar till solsystem och snilleblixtar. På samma dag kan du uppleva oceanens djup, tropisk värme i djungeln och gigantiska avstånd i rymden.

Huset är fullt av spännande äventyr för den som är nyfiken! I våra akvarier simmar tio olika hajarter. Vår största haj Herman är över 2,5 meter lång. I regnskogen lever apor, pilgiftgrodor och fåglar fritt, medan lite farligare djuren som kajmaner, anakondor och världens giftigaste landlevande orm vilar tryggt bakom glasrutor.

Den som vill testa vadmuskler och hjärnceller klarar av kan rida på vår mekaniska häst, utmana någon på en dansduell eller testa sin reaktionsförmåga. Och om du tycker att det skulle vara spännande att leta fingeravtryck, ta reda på om du är ett bra vittne eller krångla dig igenom ett rum bevakat med laserstrålar så ska du besöka utställningen Krimlab.

www.universeum.se

Paddan

Under 20 broar och ut i hamnen. Den klassiska rundturen med Paddanbåtarna visar upp det vackra Göteborg från vattnet. Gå ombord mitt i city vid Kungsportsplatsen och upplev den gamla vallgraven och kanalerna ifrån 1600-talet och historien kring stadens uppbyggnad och försvar.

Den guidade turen fortsätter under de många och låga broarna, bland andra Osthyveln. Fasta avgångar med svensk/engelsk eller svensk/tysk guidning. Turen tar omkring 50 minuter. Båtarna avgår minst 2 ggr/timme, aktuell tidtabell finns vid biljettkiosken.

Älvsborgs Fästning

Idag är Nya Älvsborgs Fästning ett av västkustens populäraste utflyktsmål. Strömma Skärgårdsbåtar tar er med på en tur genom Göteborgs fascinerande hamn, inte bara den inre utan även den yttre hamnen, ut till fästningsön.

I den dramatiserade historieföreställningen som ingår i priset får ni följa Peder Tordenskiöld när han försöker inta Nya Älvsborgs Fästning. Ni får även en inblick hur det var att vara kvinna under 1700-talets början samt hur livet som soldat kunde te sig. Båtarna avgår från Lilla Bommen och biljett köps ombord. Föreställningen är 30 minuter humor och historia i en fantastisk miljö och börjar i anslutning till att båten anländer till Älvsborg.

Hede Fashion Outlet – Shoppingerbjudande

Här hittar du mer än hundra välkända varumärken med upp till 70 % lägre pris än vanliga affärer.
 Med hjälp av Kungsbackapendeln tar du dig snabbt och enkelt hit.

Pendeln mellan Göteborg och Kungsbacka går flera gånger i timmen, kliv av vid Hede station – därifrån ser man Hede Fashion Outlet och det är bara några minuters gångväg. Öppettider: måndag-fredag 10-19, lördag 10-18, söndag 11-17