Konserter

och Parader

Under festivaldagarna arrangeras konserter och parader mitt i Göteborgs stadspuls.
Nedan hittar ni information om respektive konsert och parad.

Musiker

Kungsportsplatsen

Mitt i staden

Utomhuskonsert vid ett av Göteborgs trevligaste torg med mycket folk i rörelse. Ni spelar en 30 minuters konsert med en egen vald repertoar. Tag med eget slagverk. Trumset och notställ finns på plats. Vår transportenhet hjälper er med transport av tunga instrument om ni önskar det.

Orkester

Stadsparad - 2

Genom Göteborg

Vid paraden går ni en runda i centrala Göteborg, där gågator och välbefolkade torg passeras på vägen. Flera blåsorkestrar marscherar samtidigt med några minuters avstånd. Paradordning och väg meddelas senare.

Orkester

Stadsparad - 1

med marchtävling

Paraden har en förutbestämd väg genom centrala Göteborg. Ni kan vara med på paraden utan att delta i marschtävlingen. Tävlingsdelen har två domare som bedömer det visuella samt det musikaliska framförandet. Bedömning sker utmed paradvägen. Det delas ut tre priser, ett för bästa musikaliska, ett för bästa visuella, samt ett för bästa totalupplevelse. Varje orkester har fem minuter på anvisad yta att visa valfritt program innan paraden börjar. Villkoret för att tävlingen skall genomföras är att minst tre orkestrar anmäler sig.

Mer och utförligare information samt program kommer i god tid innan festivalen. Tävlande orkestrar erhåller skriftliga jurykommentarer, diplom och priser i samband med finalkvällen. Bedömningen är öppen och juryns beslut kan inte ändras.

Orkester

Party-Paddan

På stadens kanaler

Sittande utomhuskonsert längs Göteborgs kanaler, en tur tar cirka 45 minuter. Gå ombord på den klassiska sightseeingbåten Paddan mitt i centrum vid Kungsportsplatsen och upplev den gamla vallgraven och kanalerna ifrån 1600-talet. Ni spelar när Party-Paddan åker runt. Paddan-turen är ett av de populäraste och mest välkända sätten att uppleva Göteborg. Ta med eget slagverk, trumset och notställ finns på plats.

Ni bestämmer själva hur mycket ni vill spela och tävla, genom att fylla i dokumentet ”KorpsFakta” med önskemål om vilka arrangemang ni vill delta på.
Därefter skapar vi ett program som är skräddarsytt för respektive orkester.

HUVUDPARTNER

Liseberg

© 2022 Göteborg Music Festival. All rights reserved.